1240398617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään tarjosin ruoaksi tummaa pastaa ja tomaattista jauhelihakastiketta. Lisukkeena oli kukkakaalta, tomaattia ja tuorekurkkua. Nyt mulla on pitkään jo haluttanut jotain mausteista ja tämä on juuri semmosta. Tästä tulee ruokaa 6 henkilölle ja pisteitä kastikkeesta menee 3,0 pistettä/ annos. Tummasta pastasta muuten menee pisteitä 3,0 ja sitä saa sit syödä niin paljon et tulee kylläisesksi.

OHJE:

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl ruokaöljyä

400 g kevyt jauhelihaa 10%

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

vettä

lihaliemikuutio

mausteita: pippuria, sokeria, oreganoa, tapascoa, yrttisuolaa

  1. Kuulota silputut sipulit paistinpannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se.
  2. Lisää paistinpannulle tomaattimurska ja -pyre ja tarvittaessa vettä. Sekoita
  3. Mausta kastike oman makusi mukaan ja anna hautua hetken.

Tomaattipyrepurkin kans saa olla varovainen, mulla on kerran semmonen "räjähtänyt" kasvoille ja koko keittiöön. Purkissa oli ilmeisesti painetta ja ko purkinavaajalla sitä aukaisin niin sitä turskusi kauhialla voimalla ihan joka paikkaan ... mun vaatteille ja naamalle, keittiön kattoon ja kaapin oviin ... voi elämä mikä sotku. Mie muistan joskus vuosia vuosia sitten käyneen näin yhdelle mun työkaverille (Tuula) ja hän siitä varoitteli, siitä lähtien oon ollu aikas varovainen - silti kävi silloin kerran vahinko ko en hokannu purkin pullistelevan.